VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar Du de vanligaste frågorna gällande allt från hur Du kan beställa en klocka hos oss till hur garantin funkar. Hittar Du mot all förmodan inte svar på Dina frågor nedan är Du välkommen att kontakta oss direkt istället genom att klicka på knappen nedan: 

KONTAKTA OSS

KLICKA PÅ VARJE FRÅGA FÖR ATT SE SVARET!

Får jag en bekräftelse när beställningen är genomförd?

När beställningen är genomförd får Du en bekräftelse via e-post. Kolla vänligen Din skräppost om Du inte ser bekräftelsen i Din inkorg. Har Du inte fått bekräftelsen kan Du kontakta oss på [email protected]. Glöm inte att ange Ditt ordernummer i mailet!

Kan jag se status på min beställning?

Är Du registrerad kund hos oss kan Du se status på Din beställning genom att logga in. Är Du inte registrerad kund kommer Du ändå att få ett mail som bekräftar att Din order har skickats iväg till Dig. Det går även att hitta spårningsnummer och speditör i det mailet. För mer info, kontakta oss på [email protected].

Vad kostar det mig att få hem min klocka?

Vi erbjuder alla våra kunder fri frakt vid köp av klocka hos oss. Fri frakten gäller oavsett var i Sverige Du bor.

 

Kan jag beställa från er om jag bor utanför Sverige?

Vi levererar tyvärr endast inom Sverige för tillfället. Vi expanderar snart för att leverera inom hela Skandinavien.

Hur betalar jag för min klocka?

Vi samarbetar med Klarna AB för att ta emot betalningar från våra kunder. Du som kund erbjuds direkt betalning via kort eller internetbanken, fakturabetalning inom 14 dagar från köpet samt delbetalning.

Är alla era klockor äkta?

Alla våra klockor är 100% äkta och köpta direkt från en av Europas största leverantörer.

Får jag garanti på min klocka?

Alla klockor som vi säljer på vår hemsida täcks av en 2 års garanti direkt från tillverkaren.

Vad är leveranstiden om jag köper från er?

Vi strävar alltid efter att leverera din klocka så fort som möjligt. Leveranstiderna kan dock variera mellan 3 till maximum 8 arbetsdagar beroende på varumärke och modell. Du hittar exakt leveranstid på produktsidan.

Vad gör jag om min leverans är försenad?

Vi kommer automatiskt informera våra kunder om leveransen blir försenad. Om du mot all förmodan inte blivit informerad av oss, skicka vänligen ett mail med ditt ordernummer till [email protected] så återkommer vi inom max 6h.

Vad gör jag om min klocka är skadad vid leverans?

Alla våra klockor täcks av en 2 års garanti direkt från tillverkaren. Om din klocka har en tillverkningsskada (se köpvillkor för mer information om garantin), vänligen kontakta tillverkaren direkt med hjälp av garantisedeln som du får med klockan. Garantisedeln tillsammans med kvittot från oss räcker till för att garantiärendet går igenom.

Hur gör jag om jag vill returnera min klocka?

Vi på Klockwebben följer Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler och erbjuder därmed alla våra kunder 14 dagars öppet köp/ångerrätt. Vill du byta din klocka eller ångra köpet, vänligen kontakta oss på [email protected] så ser vi till att du får en fraktsedel skickat till din e-post. Kunden står dock för returfrakten på 250 kr inkl. moms.